fbpx

Parkrózsa „Tom Tom” 30cm Rózsaszín

4 500 Ft

parkrózsa, más néven ágyásrózsa sok virágból álló csoportokban hozza rózsáit, tehát nem csak száranként egyet-egyet, mint a hagyományos tearózsa (teahibrid).A parkrózsa alacsony vagy középmagas rózsa (60-80 cm). A tearózsától kisebb virágait nagy tömegben hozza kora nyártól, júniustól egészen a fagyokig. A szárankénti sok-sok virág intenzív színhatást kelt, különösen sövényként ültetve. Ültessük a töveket egymástól kb. 30 cm távolságra.

Jól tűrik, sőt igénylik a metszést. A tavaszi metszés ideje március eleje és április közepe közé essen.
Virág jellemzői: virágai nagyon szép rózsaszínűek, teltvirágú, diszkrét illatú, gyümölcsös
Ültetési ideje: szabadgyökerű növény március-április, illetve október-november, konténeres változat márciustól novemberig
Kiszerelés: műanyag cserepes, erős, ujjnyi vastag tövek, 30 cm magas

AZ ESETLEGES FAGYKÁROK ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN A RÓZSÁK KISZÁLLÍTÁSÁT ÁPRILIS HÓNAPTÓL KEZDJÜK!

Szállítási méret 30 cm magas csemete 3 literes konténerben
Kiszerelés műanyag cserepes, erős gyökérzettel
Közeg tőzeg tartalmú tápdús földkeverék
Ültetési időszak EGÉSZ ÉVBEN ÜLTETHETŐ!

Leírás

Szakmai tudnivalók rózsa fajtaválasztás előtt: Ültetési útmutató, környezeti igények

A rózsa nemzetség számos fajta és fajtája fontos dísznövény, közülük azonban többet a terméséért a csipkebogyóért telepítenek. Hazánkban a japán rózsa (Rosa rugosa) és nagyobb mértékben a gyepűrózsa (Rosa canina) terjedt el, ez utóbbi vadon is sokfelé megtalálható, termését előszeretettel gyűjtik. A gyepűrózsa erősen sarjadzó, gyors növekedésű cserje, akár 2-3m magasra is megnő. Szinte minden élőhelyhez alkalmazkodik, kedveli a meszes talajokat és a napsütést, jól tűri a szárazságot és a meleget. Jól bírja a metszést, kertekben, parkokban akár önállóan, vagy sövényszerűen is telepítik. Virágai május-júniusban nyílnak, rózsaszínesek, esetleg fehérek az egész növényt beborítják, különösen látványosak. Termései a vöröses piros csipkebogyók őszre színeződnek be. Beborítják a növényt és sokáig rajta is maradnak az őszi-téli időszakban is díszítenek. A csipkebogyóban sok C-vitamin található, de B2, K, P és E vitamin, illetve karotin tartalma is fontos, valamint kellemes az íze is. Terméséből kiváló lekvárok, dzsemek készíthetőek, de szárítva is remek csemege, a belőle készült tea gyógyhatású.

Növekedési sajátosságok:
Tearózsa:
Kisebb nagyobb kertekbe,kerítés mellé, ágyásokba , vagy csak vágó rózsaként is kitűnőek. Átlagos Magasságuk: 70-120 cm. A hosszú, egyenes szárak végén, általában egy, a különlegesebb fajták akár több nagy fejű virágot is hoznak. Tavasztól- Őszig nyílik. A virágok elnyílásakor, év közben is, metszést igényelnek, a legszebb megjelenés, a sok virágzás érdekében.
Piros színű tearózsák: Ingrid, Erica pluhar, Mr lincoln, Sophia
Narancs színű tearózsák: Casanova, Remy Martin, Mónika
Sárga színű tearózsák: Golden Leader, Golden Medal, Golden Tower
Rózsaszín színű tearózsák: Béke, Eiffer Tower, Eminence, Lucia
Tearózsa fajták megtekintéséhez KATTINTSON IDE.
Különleges megjelenésű rózsák: Double Delight, Alinka, Julio Iglesias, Kronenbourg, 

Futórózsák:
Erkélyre, kerítésre, pergolára, teraszra, ívekre, vagy saját magunk által elkészített támasztékokra. Bárhová, ahová felfelé törő rózsafüggönyt álmodunk meg. Átlagos Magasságuk: 150-300 cm. A virág mérete fajta függő. Mint az is, hogy kisebb-nagyobb, egy vagy csoportos csokros virágzást alkotnak. Fajtafüggő az is, hogy évente egyszer vagy többször bontanak virágot. A metszése,a sok, és egészséges virágzás érdekében, azonos a tearózsával, elvirágzás után érdemes év közben mindig visszametszeni. Így gyorsabban megcsodálhatjuk a virágözönjét, és szebb egészségesebb a megjelenése is.
Piros színű futórózsák: Paul, Crimson, Santana
Narancs színű futórózsák: Westerland, Rozália, Louis De Funes
Sárga színű futórózsák: Golden, Casino, Royal Gold
Rózsaszín színű futórózsák: Balett, Parade, Indira
Futórózsa fajták megtekintéséhez KATTINTSON IDE.

Magas törzsű rózsák:
Gyönyörű látványt nyújt, ezért érdemes központi helyre ültetni. Nyár elejétől késő őszig folyamatosan virágoznak, így hosszú ideig élvezhetjük a látványukat. Általában 80-100-120-150 cm magas törzsre oltják. A magas törzsű rózsákat teleltetni szükséges, a sikeres teleltetéshez fontos, hogy az ágak közét könnyű papírral kitömjük, a koronát pedig zsákkal beburkoljuk. Kötözéshez rugalmas anyagot célszerű használni, mely tart, de nem okoz kárt a rózsa koronájában. Metszését tavasszal végezzük, legjobb ha márciusban amikor már nincsenek komoly fagyok.
Piros színű magas törzsű rózsák: Erica Pluhar, Ingrid, Mr. Lincoln, National
Narancs színű magas törzsű rózsák: Mónika, Holstein, Consul
Sárga színű magas törzsű rózsák: Arthur Bell, Golden Leader, Golden Parfume
Rózsaszín színű magas törzsű rózsák: Béke, Belange, Luchia
Magas törzsű rózsák megtekintéséhez KATTINTSON IDE.

Permetezésük: A rózsa fő kártevője a levéltetű! Nyáron 2-3 hetente érdemes lekezelni rovarölő permetszerrel. Gombásodás ellen réz és kéntartalmú szerekkel kell kezelni.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Parkrózsa „Tom Tom” 30cm Rózsaszín” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük