fbpx
Akció!

Magastörzsű Rózsa „Erica Pluhar” 120cm Sötétpiros

12 500 Ft

Az “Erica Pluhar” rózsa sötétpiros, tömvetelt virágú. Enyhén illatos, felfelé törő, gazdagon virágzó rózsa. Vágórózsának is kiváló, nagyon szép, ismert és népszerű fajta.

Virág jellemzői: gyönyörű sötétpiros, vágóvirágú, illatos, tömött, telt virágú, levelei sötétzöldek
Ültetési ideje: szabadgyökerű növény március-április, illetve október-november, konténeres változat egész évben ültethető
Növény jellemzői: középerős növekedésű, ami metszéssel szabályozható, sűrű bokrot nevel, betegségekkel szemben toleráns, jó fagytűrő képességgel bír
Virágzási ideje: virágait egész nyáron ontja, egészen az első fagyokig
Kiszerelés: műanyag cserepes, 90 cm magas törzsre oltott, nemes

AZ ESETLEGES FAGYKÁROK ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN A RÓZSÁK KISZÁLLÍTÁSÁT ÁPRILIS HÓNAPTÓL KEZDJÜK!

Szállítási méret 120-130 cm magas csemete, törzsmagasság 90 cm + lombkorona 30-40 cm, 5 literes konténerben
Kiszerelés műanyag cserepes erős gyökérzettel
Közeg tőzeg tartalmú tápdús földkeverék
Ültetési időszak EGÉSZ ÉVBEN ÜLTETHETŐ!

Elfogyott

Leírás

Szakmai tudnivalók rózsa fajtaválasztás előtt: Ültetési útmutató, környezeti igények

A rózsa nemzetség számos fajta és fajtája fontos dísznövény, közülük azonban többet a terméséért a csipkebogyóért telepítenek. Hazánkban a japán rózsa (Rosa rugosa) és nagyobb mértékben a gyepűrózsa (Rosa canina) terjedt el, ez utóbbi vadon is sokfelé megtalálható, termését előszeretettel gyűjtik. A gyepűrózsa erősen sarjadzó, gyors növekedésű cserje, akár 2-3m magasra is megnő. Szinte minden élőhelyhez alkalmazkodik, kedveli a meszes talajokat és a napsütést, jól tűri a szárazságot és a meleget. Jól bírja a metszést, kertekben, parkokban akár önállóan, vagy sövényszerűen is telepítik. Virágai május-júniusban nyílnak, rózsaszínesek, esetleg fehérek az egész növényt beborítják, különösen látványosak. Termései a vöröses piros csipkebogyók őszre színeződnek be. Beborítják a növényt és sokáig rajta is maradnak az őszi-téli időszakban is díszítenek. A csipkebogyóban sok C-vitamin található, de B2, K, P és E vitamin, illetve karotin tartalma is fontos, valamint kellemes az íze is. Terméséből kiváló lekvárok, dzsemek készíthetőek, de szárítva is remek csemege, a belőle készült tea gyógyhatású.

Növekedési sajátosságok:
Tearózsa:
Kisebb nagyobb kertekbe,kerítés mellé, ágyásokba , vagy csak vágó rózsaként is kitűnőek. Átlagos Magasságuk: 70-120 cm. A hosszú, egyenes szárak végén, általában egy, a különlegesebb fajták akár több nagy fejű virágot is hoznak. Tavasztól- Őszig nyílik. A virágok elnyílásakor, év közben is, metszést igényelnek, a legszebb megjelenés, a sok virágzás érdekében.
Piros színű tearózsák: Ingrid, Erica pluhar, Mr lincoln, Sophia
Narancs színű tearózsák: Casanova, Remy Martin, Mónika
Sárga színű tearózsák: Golden Leader, Golden Medal, Golden Tower
Rózsaszín színű tearózsák: Béke, Eiffer Tower, Eminence, Lucia
Tearózsa fajták megtekintéséhez KATTINTSON IDE.
Különleges megjelenésű rózsák: Double Delight, Alinka, Julio Iglesias, Kronenbourg, 

Futórózsák:
Erkélyre, kerítésre, pergolára, teraszra, ívekre, vagy saját magunk által elkészített támasztékokra. Bárhová, ahová felfelé törő rózsafüggönyt álmodunk meg. Átlagos Magasságuk: 150-300 cm. A virág mérete fajta függő. Mint az is, hogy kisebb-nagyobb, egy vagy csoportos csokros virágzást alkotnak. Fajtafüggő az is, hogy évente egyszer vagy többször bontanak virágot. A metszése,a sok, és egészséges virágzás érdekében, azonos a tearózsával, elvirágzás után érdemes év közben mindig visszametszeni. Így gyorsabban megcsodálhatjuk a virágözönjét, és szebb egészségesebb a megjelenése is.
Piros színű futórózsák: Paul, Crimson, Santana
Narancs színű futórózsák: Westerland, Rozália, Louis De Funes
Sárga színű futórózsák: Golden, Casino, Royal Gold
Rózsaszín színű futórózsák: Balett, Parade, Indira
Futórózsa fajták megtekintéséhez KATTINTSON IDE.

Magas törzsű rózsák:
Gyönyörű látványt nyújt, ezért érdemes központi helyre ültetni. Nyár elejétől késő őszig folyamatosan virágoznak, így hosszú ideig élvezhetjük a látványukat. Általában 80-100-120-150 cm magas törzsre oltják. A magas törzsű rózsákat teleltetni szükséges, a sikeres teleltetéshez fontos, hogy az ágak közét könnyű papírral kitömjük, a koronát pedig zsákkal beburkoljuk. Kötözéshez rugalmas anyagot célszerű használni, mely tart, de nem okoz kárt a rózsa koronájában. Metszését tavasszal végezzük, legjobb ha márciusban amikor már nincsenek komoly fagyok.
Piros színű magas törzsű rózsák: Erica Pluhar, Ingrid, Mr. Lincoln, National
Narancs színű magas törzsű rózsák: Mónika, Holstein, Consul
Sárga színű magas törzsű rózsák: Arthur Bell, Golden Leader, Golden Parfume
Rózsaszín színű magas törzsű rózsák: Béke, Belange, Luchia
Magas törzsű rózsák megtekintéséhez KATTINTSON IDE.

Permetezésük: A rózsa fő kártevője a levéltetű! Nyáron 2-3 hetente érdemes lekezelni rovarölő permetszerrel. Gombásodás ellen réz és kéntartalmú szerekkel kell kezelni.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Magastörzsű Rózsa „Erica Pluhar” 120cm Sötétpiros” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük